תפריט אחרי לידה

התפריט המומלץ אחרי לידה דומה מאוד לתפריט רגיל. לנשים לא מניקות מומלץ לאכול ביום אחד טיפוסי:

– שתי מנות מקבוצת המזונות העשירים בסידן – למשל, גביע יוגורט וחצי גביע גבינה לבנה 5.%

– חמש מנות מקבוצת הירקות – למשל, מלפפון ועגבניה בבוקר, מרק ירקות ומנת ירקות מבושלים בצהריים וסלט בערב.

– שלוש מנות מקבוצת הפירות, מתוכן שתיים עשירות בוויטמין C – לדוגמה, תפוז בינוני, שני קיווי, בננה.

– שש מנות מקבוצת הלחם והדגנים – כוס קורנפלקס בבוקר, שש כפות אורז או פסטה בצהריים, שתי פרוסות לחם רגיל (או ארבע פרוסות לחם קל).

– שתי מנות מקבוצת המזונות העשירים בחלבון – למשל, מנה בשרית לא מטוגנת, כמו רבע עוף קטן, וכוס גרגרי חומוס מבושלים. סך הכל: לא יותר מ – 1,400 קלוריות.

נשים מניקות צריכות תוספת קלוריות: עוד מנה מקבוצת הסידן, עוד מנה מקבוצת החלבון ועוד שתי מנות מקבוצת הלחם. כך יגיעו ל – 1,800 קלוריות.


יש לציין שאלה הנחיות כלליות בלבד, ומומלץ לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט שמתאים לנתונים האישיים של כל אחת. בכל מקרה כדאי תמיד לזכור, במיוחד לנשים מניקות, שמשימת הטיפול, הטיפוח וההזנה של התינוק ושל עצמן חשובה יותר מהרצון למצוא חן או לנסות להתאים מודלים אופנתיים לא מציאותיים כלשהם, ושמספר קילוגרמים עודפים הם לא סיבה להתנצל, להצטדק או לחוש אשמה.


מאת: טובה קרואזה, דיאטינית קלינית


באדיבות Ynet קהילות הורים

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.