האוכל הסלובני מושפע מהשכנים האיטלקים, האוסטרים וההונגרים

בצקים: פיצות, ספגטי, בורקס (בורק), שטרוקלי –Struklji, לחם טרי בבוקר בשר –Mixed Grill – זול טעים ומשביע עוגות – קרמשינדט, גיבניצה Gibanica ,פוטיקה גלידות – לאכול בכל מקום מעולות


האוכל הסלובני מושפע מהשכנים האיטלקים, האוסטרים וההונגרים. שילוב של אלו לא יכול להיות רע, רק צריך לדעת לבחור מה שמתאים לכם. סלובניה מייצרת יין (וינו) מימים ימימה, חלק גדול של היינות טובים מאד. יש בה 14 אזורי גידול יין. היינות הלבנים טובים בעיקר במערב וצפון סלובניה כמו Laski, Renski Rizling בחופי הים האדריאטי ואזור הקרסט היין הנפוץ הוא karstteran לבירה קוראים פיבו.


יש סוגים שונים של מסעדות restavracija- רסטאורציה- יענו מסעדה, עם מלצרים . gostilna- פונדק עם אווירה כפרית יותר-אלו מסעדות פשוטות יותר, אווירה עממית, מחירים בד"כ זולים יותר .


דוברטק (בתיאבון).


                                               יונית אבני, יועצת טיולים


                          מנהלת פורום "אירופה" אתר "למטייל"


מחברת ספרי טיולים

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.