שוקולד לוחם במחלות לב

צריכה של כמויות קטנות של שוקולד כהה הוכחה מפחיתה את הסיכון להופעה של התקף לב בפעם הראשונה, כך טוענים מדענים. ידוע זה מכבר כי שוקולד כהה העשיר בפלאבנואידים מסייע בהורדת לחץ דם. חוקרים מאוניברסיטת ג'ון הופקינס בארה"ב מאמינים כי כמות זעומה של שתי קוביות שוקולד כהה ביום מספיקה בכדי להעניק לאנשים הגנה משופרת מפני התקפי לב. החוקרים, בראשותה של פרופסור דיאן בקר בחנו מידע על 139 נבדקים שלא התאימו למחקר על השפעת אספירין על טסיות הדם בגלל חיבתם לשוקולד. החוקרים השוו את ריכוזי טסיות הדם (חלק ממוצקי הדם שמשתתף בתהליכי קרישה של הדם) בקרב אלה שויתרו על אכילת שוקולד מול אלה שלא עמדו בפיתוי. החוקרים מצאו כי בקרב אנשים שאכלו כמויות קטנות של שוקולד ניצפתה האטה בשיעור הידבקות טסיות הדם בכלי דם מוצרים של 7%, דבר המקטין את הסיכון להתקף לב. מסכמת פרופסור בקר: "מה שלמדנו מאוהבי השוקולד הוא שבפולי הקקאו מצוי חומר כימי בעל השפעה הדומה לאספירין בהפחתת דביקותן של טסיות הדם. דביקות של טסיות הדם עלולה להיות קטלנית משום שהיא מגבירה את הסיכון להיווצרות קרישי דם שיחסמו עורקים בלב ויגרמו להתקף לב. אכילת כמות קטנה של שוקולד כהה או שתיית שוקו חם כחלק מתזונה שגרתית מועילה לבריאות, כל עוד לא מגזימים בכמות השוקולד המכיל חמאת קקאו וסוכר בשפע". ממצאי המחקר יוצגו בכנס השנתי של אגודת הלב האמריקאית שיערך בשיקגו.


עוד על מחלות לב

הוסף תגובה