התהליך הביוכימי של השמנת יתר

האם אתה מוצא את עצמך ממשיך לנשנש מיד אחרי שאכלת? הדחף הזה לחטוף עוד ועוד מזון הוא אולי תוצאה של מנגנון משוב כימי בעל פעילות יתר שאמור היה לווסת את התיאבון, צריכת המזון, חילוף החומרים של השומנים ומשקל הגוף. מנגנון זה נקרא המערכת האנדו-קנבינואידית (EC) ואליה מכוונים הטיפולים החדשים ברפואה. אין באפשרותנו לשנות מערכת זו, אך אולי נוכל לעקוף אותה על-ידי הסחת האותות שהיא משדרת שגורמים לנו לאכילת יתר.


קיימות דרכים מוכחות הידועות היטב לתזונאים שבעזרתם ניתן להסיח את דעתה של המערכת האנדו-קנבינואידית ולהערים עליה. מה ניתן לעשות?



  • לאכול מזון דל בקלוריות אך עשיר בסיבים ובמים שיעניק תחושת מלאות.
  • להשתמש בצלחות קטנות יותר וכלי הגשה בעלי נפח קטן.
  • ללמוד להשאיר בצלחת ולהשתחרר מהתפיסה שיש לנקות את הצלחת.
  • להמנע מביקור במסעדות של אכול כמה שאתה יכול.
  • לאכול לאט. המוח משדר תחושת שובע רק אחרי 20 דקות.
  • אל תשלב פעילות נוספת, כמו צפייה בטלוויזיה, עם האכילה.
  • התגבר על תשוקה לנשנש על-ידי שתיית כוס מים, ואם אתה יכול, על-ידי נגיסה קטנה בחטיף.
  • פעילות גופנית שהיא המפתח לירידה במשקל, ממריצה את פעילות קולטני הקנבינואידים ופותחת את התיאבון. שבור את הרעב או קלקל את התיאבון בעזרת חטיף קטן.

לכתבה המלאה לחץ

הוסף תגובה