שוקולד מוריד יתר לחץ דם

כמויות קטנות של שוקולד כהה יכולות לצמצם את הסיכון למחלות לב על-ידי הורדת יתר לחץ דם, כך נטען במחקר חדש. במחקר, שהתפרסם בכתב העת היוקרתי JAMA, נטען שבקרב קבוצת נבדקים שלקו ביתר לחץ דם אשר אכלו מדי יום מנה קטנה של שוקולד היה שיפור קל במצבם. המחקר שנערך באוניברסיטת קלן שבגרמניה הוא הראשון שהראה כי ניתן לשפר את לחץ הדם באמצעות כמויות קטנות של שוקולד. גורמים באגודת הלב הבריטית מברכים על הממצאים אך מזהירים כי יש חשיבות רבה לסוג השוקולד ולכמות אותה אוכלים. חשוב לזכור ששוקולד עשיר בשומן ואכילה בלתי מרוסנת שלו עלולה להחמיר את הסיכון למחלות לב. החוקרים סבורים כי רכיבים בשוקולד שנקראים פנולים גורמים לשחרור של גז שנקרא ניטריק אוקסיד אשר גורם להרפיית שרירי דפנות העורקים, מוריד את לחץ הדם ומגביר את זרימתו בגוף.


עוד על יתר לחץ דם

הוסף תגובה