אוכל צמחוני בתקופת הריון

אפשר בהחלט להישאר צמחונית ולספק לעצמך ולעובר את כל הצרכים בתנאי שאוכלים נכון ומאוזן.

פגשתי צמחוניות רבות שבזמן ההריון חזרו (אפילו להפתעתן) לאכול בשר. אך דבר זה נעשה מתוך צורך, מתוך Craving ולאו דווקא מתוך מחשבה על סיפוק צרכים תזונתיים.

צמחונים לא בהכרח אוכלים בריא, לכן חשוב לשים דגש על אבץ, ברזל, סידן, חומצה פולית ו – B12.

ניתן בהחלט לעבור הריון עם רמות ברזל נהדרות ועם כל שאר המרכיבים החיוניים, גם ללא צריכת בשר.

ברזל נמצא בדגים, קטניות, פירות יבשים (בעיקר במשמשים ותאנים), במולסה וירקות רבים.

ויטמין C מסייע לספיגת הברזל ומצוי בכל הירקות, בפירות הדר, קיווי ועוד.

חומצה פולית, החשובה מאוד בהריון להתפתחות תקינה של העובר ומניעת מומים מולדים, ניתן למצוא בשפע בירקות הירוקים, בפירות, בקטניות ובדגנים המלאים.

סידן, שחשוב מאוד לעצמותייך ולבניית עצמות העובר, מצוי בכמות גדולה ומספקת בטחינה משומשום מלא, שקדים ואגוזים, סויה, ירקות ירוקים, פירות יבשים וקטניות.

נשים רבות מודאגות גם מנושא החלבון ומפחדות שיחסר. אז חשוב לציין כאן, שלא רק שאין בעיית חוסר, אלא יש עודף חלבון בתזונה שלנו.

אם את צמחונית, מזונות עשירים בחלבון הם: שקדים, אגוזי פקאן ומלך, שומשום, גרעיני דלעת וחמניות, קטניות כגון חומוס, עדשים, שעועית, אפונה. גם בדגנים יש הרבה חלבון. אחד המזונות הבריאים והעשירים בחלבון וויטמינים (שנחשב בטעות לדגן אך אינו דגן) הוא הקינואה. אפילו בירקות יש 25% חלבון.

שילוב של דגן וקטניה נותן לנו חלבון מלא, כך שאין פחד לחוסר בחלבון גם אם את צמחונית.

הוסף תגובה