אין להפריז באכילת דגים בחג


אנו אוכלים בחג דגים בצורות שונות. חלק אוכל אותם מבושלים או מטוגנים, אחרים אוכלים "גפילטע-פיש". אם אנו אוכלים אוכל מטוגן, המזון באופן אוטומטי הופך למחמם ומזיק. אם התיבול מכיל תבלינים חריפים, הוא גם הופך את המזון למחמם. גם הסוכר לבן, שמוסיפים לגפילטע, גורם לחימום כללי בשל היותו חומצי. מותר לאכול מכל סוגי הדגים הללו, אך יש להקפיד על כמות קטנה ומדודה.


פרופ' משה שטרנפלד, מומחה לרפואה פנימית ולרפואה סינית


 

הוסף תגובה