אכילת תפוחים עוזרת במניעת מחלות לב וסרטן

השווקים עמוסים עתה בתפוחים יפים ומפתים. מסתבר שזה לא רק טעים – אלא גם בריא מאוד.

תפוחי עץ עשירים מאוד בפלבנואיד נוגד חמצון בשם קוורצטין. הקוורצטין הוא פיגמנט צמחי בעל תכונות נוגדות חמצון. חומר זה מגן על התאים מפני בלאי ושחיקה שעלולים לגרום למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן. מחקרים הראו כי אנשים שצורכים כמות רבה של קוורצטין נוטים לפתח מחלות לב וסרטן ריאה בשיעורים נמוכים יותר מאנשים שאינם צורכים כמות מספקת של הפיגמנט. מרבית הקוורצטין נמצא בקליפה של התפוח ולכן ההמלצה היא לשטוף אותו היטב ולאכול אותו בשלמותו.
מקורות טובים נוספים לקוורצטין הם: בצל, פטל, אוכמניות, חמוציות, דובדבנים, ברוקולי ועלים ירוקים.
אז מה כדאי? הקפד לצרוך כמות מספקת של נוגדי חמצון. נוגדי חמצון נמצאים בעיקר בפירות ובירקות טריים.
 


מכון וינגייט, חיים של איכות

הוסף תגובה