בחורף כדאי לצרוך תבלינים המחממים את הגוף

תבלינים רבים משמשים כקוטלי חיידקים וידועים ביכולתם לחמם את הגוף, ולכן כדאי בעיקר בחורף לצרוך אותם בשפע. השום, למשל, הנקרא גם "האנטיביוטיקה הטבעית", הוא חומר מחטא ומחמם ויעיל כמייבש ליחה. ג'ינגיר, קינמון ורוזמרין הם תבלינים מחממים ומומלץ להוסיפם לתבשילים או לחליטות צמחים. אורגנו הוא צמח תבלין בעל יכולת לחימה בחיידק הסטרפטוקוקוס. כדאי להימנע משימוש בצמחי תבלין כמו נענע ומנטה, הנחשבים לתבלינים מקררים.


מאת סיגל אלפסה, הדיאטנית של המרכז הרפואי "אנטי אייג'ינג ישראל"


באדיבות CrazyLine, יותר אשה מאי פעם

הוסף תגובה