גידול הידרו – תחביב שנשאר לתמיד

גידול הידרו – תחביב שנשאר לתמיד

אני אוהבת לנסות דברים חדשים, אני אוהבת גם למצוא תחביבים חדשים. יש סיכוי מאוד טוב שזה הפך לתחביב בפני עצמו – למצוא תחביבים חדשים, להתלהב מהם, להשבע להם אמונים ואז לזנוח אותם בעבור תחביב חדש, נוצץ יותר ומגניב יותר. עם זאת, יש דברים שמתחילים כאחד התחביבים הללו אבל נשארים כדרך חיים. פשוט כי הם כל כך יעילים ונוחים וכיפיים ומתגמלים, שזה קורה כמעט בלי לשים לב אפילו. פשוט נשאר. כך קרה לי עם גידול הידרו.

תמיד אהבתי עציצים בבית, במיוחד סוקולנטים כי הם מצריכים מינימום טיפול ותחזוקה ויש כל כך הרבה מינים יפים ונהדרים של סוקולנטים שפשוט לא ברור לי איך אפשר להעדיף משהו אחר. בכל אופן, לי מאוד מתאים העניין הזה של מינימום טיפול ומקסימום יופי ותועלת, אז כך יצא שהכרתי את ההידרו. הסבר קצר למי שצריך ולא מעורה עדיין בעולם הזה, הידרו הוא שיטת גידול (לא רק לסוקולנטים, אגב) של צמחים רבים, המבוססת על מים ו/או תמיסות מזון, בעיקרה.

זה אומר, בעצם, שאין צורך לקנות שק אדמה כמו פעם, לפזר בתוך אדנית או עציץ תוך כדי מילוי הבית או הסביבה בבוץ או לכלוך ולא להבין למה גם כשאתם משקים כמו בהוראות עדיין הצמח שלכם עושה לכם פרצוף עייף ועצוב.

גידול הידרו הוא בעצם דרך לקיים מערכת אקולוגית מוקטנת שעוזרת לכם לקבל יותר שליטה על הצמח שלכם וההתפתחות התקינה והבריאה שלו. זו בעצם מערכת בקרה, שמאפשרת לכם להבין מתי הצמח באמת צמא, איזו טמפרטורה טובה ונכונה לו, מהי מידת הלחות הרצויה לו ומה שלומו באופן כללי. יש תמיסות מזון שמיועדות לו והניתנות לו בכמויות מדודות על פי הוראות ברורות או מדדי הבקרה.

והדבר הכי כיפי, בעיניי, אלה הצורות והכלים בהם אפשר לגדל את הצמח שלכם. מבחנות או כדורי זכוכית דמויי אקווריום, אבני חצץ צבעוניות, חול, אבני טוף, צמר סלעים, פרלייט ושלל חומרים ומשטחים מעניינים ומגניבים, שונים ומשונים – לכל חובבי העיצוב שנמאס להם מעציצי פלסטיק דמויי כד חום או מלבן מאורך בתור בית לצמחים שלהם.

יש המון יתרונות בגידול הידרו. ראשית, המזון של הצמח והמרכיבים הנחוצים לו כדי להתפתח זמינים לו תמיד במערכת המים בה הוא גדל. בשונה מגידול באדמה שבו הצמח ממש עובד באיתור המזון שלו ומגדל מערכת שורשים מסועפת במטרה לשלוח כמה שיותר "זרועות גישוש". כתוצאה מהעניין הזה, הצמח משקיע את האנרגיות שהוא מקבל בקלות מהמזון שבמים בצמיחה, גדילה, הוצאת ניצנים ופרחים, למשל, יותר מאשר בהגדלת מערכת השורשים שלו – שזה בעצם מה שכל אחד שמגדל צמח מעדיף ורוצה עבורו ועבור הצמח שלו. בנוסף, דיברנו כבר על היתרונות שביופי ועיצוב ויש הטוענים שצמחים בגידול הידרו תורמים בטיהור וניקוי האוויר מרעלים שונים.

אז נכון, התקנת המערכת הראשונית והבנת בסיס העניין עשויים לקחת מעט יותר זמן ומאמץ, אבל ברוב הפעמים ועבור מרבית חובבי הגינון, זה בהחלט שווה את זה.

כמה עובדות אלמנטריות על הידרו

הוסף תגובה