דרכים לשיפור צריכת הסידן בגופנו

1. צריכת מזונות עתירי סידן תאפשר בניית מסת עצם בתקופת הנעורים ושימור המסה בגיל המבוגר. צריכת הסידן הטובה ביותר הינה ממוצרי חלב. מזון עשיר בסידן כולל: סרדינים, ירקות בעלי עלים ירוקים (כרוב, ברוקולי), קטניות, מוצרי סויה למיניהם, שקדים ואגוזים, שומשום ומוצריו (טחינה, חלבה), נבטים ותאנים.


2. חלוקת צריכת הסידן במהלך היום למספר מנות – ספיגת הסידן משתפרת כאשר הכמות הנספגת בכל ארוחה היא קטנה. בנוסף, ישנה חשיבות לאכילת מנת סידן לפני השינה כיוון שבלילה הספיגה מרבית.


3.צריכת מזון המעודד ספיגת סידן.


4. ויטמין D- חיוני לספיגת סידן. נוצר בגוף ע"י חשיפה לשמש של לפחות 15 דקות ביום. מקורות במזון לויטמין D: דגים, שמן דגים, ביצים, מוצרי חלב.


5. ויטמין C- יוצר סביבה חומצית במעי מגבירה את ספיגת הסידן. מקורות במזון: פירות וירקות בעיקר פרי הדר, מלון, גויאבה,כרוב, תות שדה, גמבה.


6. לקטוז-סוכר החלב- מעודד סביבה חומצית במעי שמגבירה את ספיגת הסידן. מקורות במזון: חלב ומוצריו.  מגנזיום- עוזר בספיגת הסידן מהמעי לדם. מקורות במזון: אגוזים, דגנים, קטניות, חלב, בשר, ירקות ירוקים.


7. רצוי להפחית מזון המכיל קפאין ואלכוהול, מכיוון ששניהם מפחיתים את ספיגת הסידן בגוף. מזון המכיל קפאין: קפה, משקאות קפה על בסיס חלב (קפה הפוך, נס על חלב), תה, תה ירוק (ניתן לשתות תה צמחים- ללא קפאין, קולה, דיאט קולה, שוקולד, קקאו, מוצרי חלב המכילים שוקולד). שתיה המכילה אלכוהול: וודקה, קוניאק, ערק, ויסקי, יינות מתוקים (יבש, חצי יבש), בירה.  הגבלת כמות המלח היומית. מלח גורם להפרשת הסידן מהגוף.


8. הקטנת כמות זרחן בתפריט היומי (מגביר פירוק עצם) – בשרים, מזון מעובד, שימורים, קולה.


9. פעילות גופנית סדירה תעזור לשמור על מסת העצם ותאט את פירוקה.


חשוב לזכור, כי אם נשמור על כללים אלו החל מגיל הילדות והנעורים, נמנע בעיות ומחלות בהמשך חיינו!


באדיבות דרור רז, המרכז הישראלי לפילאטיס, 1-599-500-730


 

הוסף תגובה