העשירו את התפריט שלכם בטעמים בלתי מוכרים

חוש הטעם הוא חוש חשוב במיוחד, שיכול לדרבן אותנו לאכילה או לאי אכילה ולהזהיר אותנו מפני מאכלים מזיקים. רובנו מסתפקים בשלושה או ארבעה טעמים ולא מפתחים את חוש הטעם. כשאנו רעבים אנו נחלשים, מערכת החיסון נפגמת ואנו הופכים לדכאוניים. מה לעשות? פשוט להעשיר את התפריט בטעמים בלתי מוכרים, בעשבי תיבול ובתבלינים שונים. מומלץ מאד להימנע מאבקות מרק המוסיפות לגוף בעיקר מלחים ולהשתמש רק בחומרים טבעיים ובכל אבות המזון. לפי הרפואה הסינית, חוש הטעם תלוי בלב ובנפש, מפני שהלשון היא איבר החישה של הלב ולכן רפואה זו נעזרת בלשון כדי לאתר מחלות.


פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית וסינית


 

הוסף תגובה