לביבות מכל הלב – מתכון בסיסי

לביבות לחנוכה (או בקיצור: לביבות מחונכות!).

מתכון בסיסי ועסיסי. החומרים:

תפוח אדמה גדול, ביצה גדולה, כף גדושה פירורי לחם/ קמח / קמח מצה, מלח, פלפל לפי הטעם, שמן לטיגון.
הכנה: מקלפים את תפוח האדמה ומגרדים במעבד המזון. מעבירים לקערה. מוסיפים ביצה, קמח, מלח ופלפל. בינתיים מחממים שמן במחבת . רצוי מחבת מהסוג החדש – קרמי, למשל – שדורשת הרבה פחות שמן, ולכן יותר דיאטטי ויותר בריא. כשהשמן חם, מניחים בעזרת כף את הלביבות. כשמזהיבות, הופכים אותן לצד שני. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים על ניר סופג ואוכלים בתאבון!
אפשרות קלה יותר, קצרה יותר ודיאטטית יותר: להניח ניר אפיה על תבנית, לשמן אותו ולהניח את הלביבות על נייר האפייה. אופים ב-175 מעלות כ-25 דקות על צד אחד, הופכים ואופים עוד 15 דקות על הצד השני.
גיוונים: אפשר להוסיף גזר מגורד,למשל; בצל קצוץ; שמיר או פטרוזיליה קצוצים; קישואים טריים מגורדים –או מבושלים, מעוכים וסחוטים – ;פטריות קצוצות; פלפל אדום או ירוק קצוץ דק; מעט שום מעוך; כרובית מבושלת, מסוננת ומעוכה; גבינה צהובה מגורדת; תפוחי עץ מגורדים. אם התערובת דלילה מדי, יש להוסיף עוד קמח, אם התערובת סמיכה מדי, יש להוסיף עוד ביצה.

הוסף תגובה