מה לאכול שיש שלשול

בזמן שלשול מומלץ להרבות בשתיית מים במשך היום, ניתן להחזיר לגוף את המינרלים על ידי אכילת מרק ירקות, גזר מבושל.

מומלץ לאכול מזון יבש וקל לעיכול כמו צנימים וקרקרים.

תה קינמון. לקינמון יש השפעה אנטי בקטריאלית עוצמתית מאוד והוא מסייע מאוד לעצירת השלשול.

שתיית חליטות מקמומיל, נענע, פרחי שומר, כוסברה, רימון, צבר מצוי וקורנית גם כן אפקטיביות ויעילות במיוחד לעצירת שלשולים והרגעת מערכת העיכול..

לבעלי מערכת עיכול רגישה עם נטייה לשלשולים רצוי להימנע ממזונות מסוימים ביניהם מוצרי חלב וגלידות, סוכרים ושוקולד. אם קיימת אלרגיה ללקטוז, אכילת מוצרי חלב עלולה בהחלט לגרום לשלשול.

אחת הדרכים המוכרות ביותר היא אכילת אורז. אם רוצים לייעל זאת ניתן לבשל אורז ביותר מים ולשתות את מי האורז.

אבקת חרובים היא בעלת אפקט חזק מאוד לעצירת שלשול. ניתן לערבב כפית אבקת חרובים בכוס מי אורז ולשתות.

אכילת בננות, רסק תפוחים, סברס.

שתיית מיץ רימונים או שימוש בקליפת הרימון יעילה ביותר בזמן שלשולים. לרימון יש השפעה מיטיבה על מערכת העיכול, בזכות רמות הפקטין הגבוהות שבו הוא מסייע לעצור שלשולים.

צמח נפלא בזמן שלשולים הוא האבגר (אגרימוניה).

כאשר השלשול חריף, אינו עובר, כרוני ומעיק, אני משלבת בטיפול תוספים מיוחדים לשיקום המעי ומערכת העיכול שלא מזיקים, לא מפתחים בהם תלות ומסייעים לגוף לעצור את השלשול באופן טבעי.

הוסף תגובה