מרק ירקות

מרכיבים

1. בצל – מטוגן בכפית של שמן זית.
2. 5-6 גזרים
3. 1 קולרבי
4. פרחי כרובית קטנים
5. מעט פרחי ברוקולי
6. חצי שורש סלרי
7. 1-2 קישואים
8. אפשר גם- גמבה
9. פלפל ירוק – חותכים לרצועות
10. שעועית ירוקה
11. שעועית צהובה


אופן ההכנה:
זורקים לסיר לפי סדר מהקשים ביותר עד לרכים (כרישה, גזר, קולרבי..) ,סוגרים את הסיר ומאדים כ- 10-15 דקות. לערבב מדי פעם – עד שרואים את הבטא קרוטן של הגזר מוציא ממנו קצת צבע ומעט כוויות על הירקות- בינתיים מרתיחים קומקום מלא מים – וכשהירקות קיבלו צבע- לשפוך עליהם 1-2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות (תלוי בגודל הסיר) אפשר גם עגבניות מרוסקות או תערובת עגבניות לבישול – בא בשימורים בינוני + מרק עוף + פפריקה מתוקה+ מעט חוואיג' (לא חובה) + פלפל שחור גרוס (הרבה) + מלח (לזכור שגם מרק העוף מלוח), לשפוך על הכל קומקום מים רותחים עד שהסיר מלא לגמרי ולהביא מכוסה לרתיחה. אפשר לבשל עוד כשעה- שעה וחצי על אש בינונית עד שיבעבע.


באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה


 

הוסף תגובה