ניקוי מכונת אספרסו

ניקוי מכונת אספרסו

דרך יעילה וזריזה לניקוי מכונת אספרסו מאבנית היא על ידי שימוש במלח לימון וחומץ

אין כמו קפה אספרסו טוב. אני מאוד אוהב את טעם הקפה של מכונת נספרסו, אך שמתי לב שלפעמים, כאשר המכונה לא מתוחזקת כראוי, עשוי להיות לקפה טעם לוואי. זה קורה בדרך כלל מאבנית, לכלוך ושאריות קפה הנותרים בצנרת הפנימית של המכונה. ניתן להשתמש בחומרים כימיים ומסירי אבנית למיניהם, אך אני מעדיף תמיד את הפתרונות הטבעיים יותר ונטולי הכימיקליים.

שיטת ניקוי יעילה למכונות נספרסו שעליה המליצו לי בפורום של חובבי קפה:

מוסיפים כף מלח לימון ושופכים מעט חומץ למיכל המים של המכונה, מוסיפים מים ומערבבים. מפעילים את המכונה עד שהיא מתמלאת במים ועוצרים – כך שהמים עם החומץ ומלח הלימון ישארו בצנרת הפנימית שלה לפחות 10 דקות. כעבור 10 דקות שהתמיסה הייתה במכונה ממשיכים להזרים מים במכונה עד שהמיכל מתרוקן ולאחר מכן מזרימים לפחות שני מיכלי מים נקיים כדי לשטוף את כל התמיסה מהמכונה.

מומלץ לבצע ניקוי אבנית למכונת האספרסו באופן תדיר, תלוי בתדירות השימוש שאתם עושים במכונה, אבל אני מאמין שאחת לחודש חודשיים זה בכל מקרה מספיק. שימו לב ששיטת ניקוי זו לא מתאימה לכל מכונת קפה. מומלץ לקרוא את הוראות היצרן על מנת לוודא שאתם לא עושים נזק כלשהו למכונה שלכם.

הוסף תגובה