סלמון אפוי ממולא

מצרכים: 8 עד 10 מנות

מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
שמן זית
2 פילה סלמון בגודל בינוני, בערך 1 ק"ג כ"א, ללא עצמות
2 לימונים
צרורות טריים של: מיורן, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה
חופן זיתים שחורים מגולענים



אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
חותכים 5 פיסות חוט קשירה ושוטחים אותן על משטח עבודה, זו לצד זו, במרווחים. מפזרים על המשטח מלח, פלפל ומעט שמן זית. מניחים פילה דג אחד, עם צד העור למטה. מגרדים עליו קליפה מלימון אחד. ממליחים ומפלפלים. מפזרים את עשבי התיבול, מלבד הפטרוזיליה. מפזרים את הזיתים. מתבלים את צד הבשר בפילה השני- מלח, פלפל, קליפת לימון. מניחים את על הפילה הראשון, כאשר הקצה הדק מונח על הקצה העבה ולהפך. כורכים אותם יחד וגוזרים את הקצוות המיותרים. מניחים את "חבילת" הדגים על תבנית צלייה משומנת, מפזרים מעל שאריות עשבי תיבול. פורסים דק את שני הלימונים ומניחים מעל ומסביב לסלמון. זולפים מעל שמן זית, קוצצים ומפזרים מעל את הפטרוזיליה. אופים בתנור כ-20 דקות.


באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה


 

הוסף תגובה