פארסניפ, את ירק הפארסניפ ניתן לשמור במקרר באריזת פלסטיק עד שבועיים

ירק הפארסניפ הוא ירק הגדל באופן בלעדי בקיבוצי חבל מעון בנגב המערבי. יבול הפארסניפ יגיע ל-600 טון. הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק, דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה, מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין סי, אשלגן וחומצה פולית. הוא מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הוא נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.


מאת חיים בן ארי, מנהל השיווק של מפעלי חבל מעון


דוד משה, תפוחי אדמה מובחרים

הוסף תגובה