צריכת מגוון ירקות ופירות עוזרת במניעת מחלות ובהעלאת תנגודת הגוף למחלות זיהומיות

לצד הפחמימות, מומלץ לשלב מגוון של ירקות ופירות, המספקים סיבים, ויטמינים ומינרלים ופיטוכימיקלים שונים החשובים במניעת מחלות ובהעלאת תנגודת הגוף למחלות זיהומיות, השכיחות בגיל המבוגר.


בגיל זה, לא אחת, קיים קושי פיזי בלעיסת הפרי/ירק ובליעתו על כן, לכן אין מניע מלהכין ירקות ופירות מבושלים כמרק, ליפתן, ירקות מאודים וכו'. ישנם מחקרים הקושרים צריכת פירות הדר (לפחות פעמיים בשבוע), חמוציות ומיץ חמוציות (כוס ליום) עם אריכות ימים.


מאת אולגה רז,תזונאית קלינית, מנהלת מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה. מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי תל אביב


BeOK,הפורטל לבריאות ויופי

הוסף תגובה