שיפוץ המטבח בפעם אחת

זה אולי נראה חכם לשפץ את המטבח בשלבים, קודם את הכיור, חצי שנה אחר כך את ארונות המטבח, מתישהו כשיהיה כסף גם את הקרמיקה, ואולי יום אחד גם את השיש או משטח העבודה. אבל מומחים טוענים שזו טעות – כדאי להכין תכנית ברורה אחת, ולסיים אותה בעבודה מרוכזת. שיפוץ בשלבים עשוי להביא לבעיות בלתי צפויות: אם תחליפו עכשיו את הקרמיקה, תצטרכו לחתוך אותה שוב כשיגיע השיש. אם תשנו את הרצפה, תצטרכו לשנות אותה שוב כשיגיעו הארונות. בקיצור – עדיף לרכז את העבודה לפעם אחת, ולוודא מראש שכל בעלי המקצוע מתואמים מבחינת המידות וזמני העבודה.

האתגר הגדול ביותר בבניית מטבח חדש הוא שמירת מקום רב ככל האפשר לאיחסון לכלים. אם אתם הולכים על שיפוץ מטבח קיים ולא בונים מטבח חדש, בטח כבר בישלתם ועבדתם במטבח שלכם. אם כך, עצרו וחשבו: מה חייב להיות במטבח חדש, ומה יכול ללכת? אולי אוסף החרסינה שלכם יכול לעבור לסלון, ולפנות מדף שלם? אולי במקום ויטרינה עם פמוטים כדאי להתקין ארון עץ אלון חדש לסירים?

הוסף תגובה