5 דרכים לזיהוי בעיות שמיעה

זה קורה לכולנו מדי פעם. אנו יושבים עם חברים או קרובי משפחה, רואים את כולם משוחחים אך נוטים להתרכז באופן בלתי רגיל על מנת לשמוע את מה שהם אומרים, לשאול פעמים רבות את המילה "מה", לשמוע מילים דומות למה שהם באמת אמרו ולמעשה – להרגיש שהשמיעה שלנו אינה טובה כפי שהייתה. במאמר הבא נציג בפניכם 5 דרכים עיקריות שעלולות לסמל ירידה בשמיעה.

חשוב לציין: לעיתים ירידה בשמיעה יכולה לנבוע בעקבות מקרים פשוטים כגון: שעווה באוזניים, דלקת באוזניים וכיוצא מכך ולכן – ראשית כל יש לפנות לרופא משפחה והוא זה שיחליט האם להפנות אתכם לטיפול מקיף יותר במכון שמיעה.
בואו נתחיל.

איך תזהו בעיות שמיעה?

1 – רבים לא יודעים זאת אך דווקא אותם דברים שנראים לנו "בנאליים", הם אלו שיכולים לגרום לנו להבין שמשהו בשמיעה שלנו השתנה. הדבר הראשוני ביותר בא לידי ביטוי בחיי היומיום שלנו.
אם אתם יושבים מול הטלוויזיה או נוהגים ברכב ומוצאים עצמכם מגבירים את הקול לעוצמות גבוהות יתר על המידה כך שהאדם שנמצא עמכם או אפילו אתם בעצמכם מרגישים שהעוצמה גבוהה יתר על המידה והדבר אינו תקין בעיניכם, מומלץ לשים לכך לב ולראות זאת כסימן לכך שאולי אתם חווים ירידה בשמיעה.

2 – הסיבה השנייה ונפוצה לא פחות (אותה הזכרנו במספר מילים בפסקת הפתיחה) היא כאשר אתם יושבים עם אנשים, מתרכזים יתר על המידה בשיחה ומוציאים את עצמכם שומעים מילים לא נכונות (ולא קשורות לתוכן השיחה כלל) ובעיקר שואלים לעיתים קרובות מדי את השאלה: "מה?".

3 – לעיתים קרובות אנשים אינם מודעים לעובדה שחלה ירידה בשמיעה שלהם אך הדבר הסיבה הבאה שנציג מאוד נפוצה בקרב אנשים מבוגרים – תחושת עייפות גדולה לאחר ניהול שיחה.
מדוע הדבר קורה? כיוון, שכפי שהזכרנו קודם – הצורך בריכוז בעת שיחה הוא רב על מנת להצליח לשמוע את אשר משוחחים, אותו ריכוז מצריך הרבה אנרגיות מהאדם שסובל בירידה בשמיעה, דבר שגורם לו בסופו של דבר לחוש עייפות רבה. לרוב, אנשים לא מזהים זאת בסיטואציות עצמן אך יכולים לחוש הזדהות לכך לאחר ששואלים אותם אודות האפשרות הזו.

4- דרך נוספת היא מאוד פשוטה לזיהוי וזו באה לידי ביטוי כאשר האנשים מסביב קוראים בשמכם או מדברים אליכם ואתם עם הגב אליהם ואינכם מגיבים אליהם מכיוון שאינכם שומעים אותם.
זו נחשבת לאחת מהדרכים הנפוצות ביותר להבחין בשינוי בשמיעה.

5 – הדרך ה-5 והאחרונה לזיהוי הנ"ל דווקא מגיע מהסביבה ומהי הכוונה? ובכן, אם אתם נוטים לדבר בקול חזק מדי, לעיתים אפילו צועקים ואנשים מסביב מעירים לכם שאתם מדברים בקול חזק ואינכם מבחינים בזאת, הסיבה לכך יכולה לנבוע מהעובדה שאתם לא שומעים את עצמכם (בעקבות הירידה בשמיעה) ומבחינתכם – הווליום שהוא חזק מדי, נשמע לכם רגיל וסביר.

 

כפי שציינו בתחילתו של המאמר – אמנם אלו הם 5 דרכים מאוד טובות לדעת האם חלה ירידה בשמיעה אך לפניכן מומלץ להגיע לרופא משפחה ולבדוק האם הדבר נובע מבעיות בריאותיות טבעיות שמתרחשות (דלקת באוזניים, נוזלים באוזניים וכד').
כמו כן, ניתן פשוט לפנות למכון שמיעה ולערוך סדרת בדיקות שמיעה שתבחן את הבעיה שלכם בצורה האפקטיבית ביותר. זכרו: כיום הטכנולוגיה מאוד מתקדמת ואין צורך לחשוש ממכשירי שמיעה או מאביזרי עזר.

למידע נוסף העוסק בשאלה: בעיות שמיעה- מתי זו דלקת ומתי זה אכן ליקוי שמיעה, ניתן להיכנס לקישור הנ"ל.

הוסף תגובה