פטרוזיליה

תרופת סבתא ידועה במקומותינו היא מרק העוף. כן, מרק העוף הכל כך טעים שאמא מכינה בפסח או בראש השנה. ולמה מרק העוף כל כך מקושר אצלנו לבריאות? בזכות הפטרוזיליה שבתוכו! הפטרוזיליה עשירה בוויטמין B, A ו-C, בסידן, בברזל, באשלגן ובמגנזיום. צמח הפטרוזיליה נחשב לצמח התבלין הנפוץ ביותר בעולם והוא מהווה תוספת חשובה לכל סוגי המאכלים כמעט, הן בבישול והן כקישוט.


בצלחת הפסח שלנו, הפטרוזיליה מככבת כסמל לאביב, להתחדשות, לרעננות. אותה תכונה של רעננות שימשה גם ברומא וביוון העתיקה, שם לעסו את הפטרוזיליה בסוף הארוחה, כדי לרענן את הפה אחרי האכילה ולנטרל ריחות חזקים. לפטרוזיליה מיוחסות תכונות של הגנה מפני כוחות הרשע וזהו מקור השימוש בצמח כקישוט על צלחות. בעבר היו מניחים פטרוזיליה על צלחות אוכל כדי להגן על המזון מפני זיהום, וכן היו מוסיפים את העלים לאמבטיות כדי לטהר ולהרחיק את המזל הרע.


הפטרוזיליה מטהרת גם את הגוף – היא מועילה לריאות, לכבד, לבלוטת התריס ולמערכת השתן. נשים בהריון צריכות להישמר מאכילת פטרוזיליה, משום שהיא עלולה לגרום לצירים מוקדמים. גם נשים מניקות צריכות לדעת שהפטרוזיליה תורמת לייבוש החלב.


באדיבות זוהר שלו, "דורות" – מוצרי שום ותיבול 

הוסף תגובה