ניתן להשתמש בעלי רקפת לבישול

ניתן להשתמש בעלי רקפת לבישול ולהכין מהם ממולאים. מומלץ לבחור עלים גדולים של רקפת, במיוחד לאחר שנגמרת הפריחה. יש לשטוף את העלים היטב ולהשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים על מנת שיתרככו מעט וניתן יהיה לטפל בהם למילוי.


מתכון לעלי רקפת ממולאים:


המילוי (לכ-50 עלים):


¾ כוס אורז ½


כוס שמן זית


מיץ משני לימונים גדולים


1 בצל גדול קצוץ


½ ראש שום כתוש


מלח, כמון, פלפל שחור


(אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש ואז להוריד מעט מהאורז).


אופן ההכנה: טגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש והתבלינים. פיתחו עלה ושטחו אותו, קרוב לפטוטרת שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו. סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל פזרו כמון, מלח, צקו את שמן הזית, הלימון וכוס וחצי מים. הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע (אם מלאתם עם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול). להגיש חם או קר.


באדיבות איריס גלזמן, משתלות וונדי, עולם הגן

הוסף תגובה