מהי תופעת השיימינג?

שיימינג ("ביוש" בעברית) הוא למעשה תופעה חברתית שבמסגרתה אדם פרטי או אפילו חברה מכפישים את שמו של האחר. התוכן המפורסם כנגד אדם או איגוד עלול לפגוע בשם הטוב ואפילו בפרנסה. למעשה, השיימינג מקביל למונח המשפטי של "הוצאת דיבה", שבמסגרתו מפרסמים דברי שקר מכפישים על אנשים. בכל אופן, על מנת למגר את תופעת השיימינג ולקהל פיצויים, מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בלשון הרע.

עשו עליי שיימינג בפייסבוק – מה עושים?

הפייסבוק הוא הרשת החברתית הגדולה בעולם. רבים מאתנו בונים פרופיל פייסבוק במשך שנים – מעלים תמונות, כותבים פוסטים ושומרים על קשר עם חברים. מסיבה זו שיימינג בפייסבוק יכול להיות הרסני כל כך. כי ברגע אחד, על ידי פוסט אחד בלבד יכול המכפיש להרוס את כל מה שבניתם במשך זמן רב. אם נפגעתם משיימינג בפייסבוק, כדאי לנקוט בצעדים הבאים:

  • דווחו לפייסבוק – ניתן לדווח לפייסבוק על תוכן פוגעני נגדכם. זכרו שגם פייסבוק מעוניינת לשמור על השם הטוב של הגולשים שלה, ולכן אם הצוות שלה יסווג את הפוסט כפוגעני, הוא יוכל להוריד אותו ולחסום את הגולש שפרסם אותו.
  • פנו אל הפוגע – זה אולי לא נעים, אבל יכול לעבוד. לפעמים לפוגע לא הייתה באמת כוונה לפגוע בכם. תוכלו לפנות אליו ולבקש ממנו להוריד את הפוסט.
  • פנו לעורך דין מקצועי – עורך דין הוצאת דיבה הוא הכתובת במקרים של פרסום שלילי בפייסבוק, בייחוד אם מדובר בפרסום כנגד חברה או בית עסק. איש מקצוע זה ינחה אתכם לקראת השלבים שיש לבצע.

מתכוננים לקראת הפגישה עם עורך הדין

עורך דין לשון הרע יעשה הכול כדי לטהר את שמכם ולתבוע את מי שפגע בכם. אבל כדי להעצים את התוצאות, מומלץ להיערך מראש. ראשית, אספו כמה שיותר מידע על השיימינג. צלמו את המסך של הפוסט הפוגעני, כך שיהיה לכם תיעוד שלו. מומלץ גם לבדוק אם אין תגובות פוגעניות נוספות שפרסם אותו האדם נגדכם. ככל שתאספו יותר ראיות, כך תקלו על עורך הדין בעבודתו. לאחר שאיש מקצוע זה מקבל לידיו את כל המסמכים שלכם, הוא בוחן את המקרה לעומק ומנסח כתב תביעה לפיצויים.

הוסף תגובה