אבקת חלבון מי גבינה – יעילה למפתחי גוף, לעושי דיאטה ולכל מי שחשובה לו תזונה נכונה

אבקת חלבון מי גבינה, או באנגלית – WHEY PROTEIN היא אותו מוצר שתופס תאוצה יותר ויותר במכוני הכושר ונהיה טרנד בקרב ספורטאים, אנשים הרוצים לרזות ומפתחי גוף. אבקת חלבון מי גבינה היא מקור החלבון הטוב ביותר הקיים בעולם. היא מיוצרת מחלב, ובזמן תהליך הפיכת החלב לגבינה היא מופרדת החוצה. אבקת חלבון מי גבינה הינה המקור העשיר ביותר ל- BCAA (חומצות אמינו מסועפות בשרשרת) הגורמת לבניית ותחזוקת השרירים. בהשוואה למקורות אחרים של חלבון, נמצא שחלבון מי גבינה הינו בעל הערך הביולוגי הגבוה ביותר שקיים ומכילה את פרופיל חומצות האמינו הטוב ביותר. ערכו הביולוגי של חלבון מי גבינה הינו 104 בסולם כשחלבון ביצה שלמה (צהוב + לבן) מהווה ניקוד של 100. כתוצאה מצריכה של חלבון מי גבינה, מתקבלת תגובה הורמונלית חיובית. כמו כן מתחזקת המערכת החיסונית בצורה ניכרת! חלבון מי גבינה משמש גם כאנטי אוקסידנט (נוגד חימצון) ועוזר לשמור על בריאות תקינה. חלבון מי גבינה חשוב מאוד למפתח הגוף ולאדם העושה דיאטה, או לשם תזונה נכונה. חלבון מי גבינה בשילוב אימון כוח בונה שרירים. חלבון מי גבינה משפר ביצועים ספורטיביים, מונע פירוק שריר (מצב קטבולי), גורם להתאוששות מהירה יותר של השרירים, עוזר במניעת אימון-יתר, מייצב סוכר בדם, דל בקלוריות ולכן יעיל גם בזמן דיאטה. חלבון מי גבינה גם משחרר שני הורמונים האחראים על התיאבון ועל תחושת השובע. דבר זה חשוב מאוד בזמן דיאטה, כשאנו צורכים פחות קלוריות ורעבים יותר.


שי אלנקרי, מאמן כושר אישי, interbody


  

הוסף תגובה