בהכנת עוגות גבינה הפחיתו בכמויות הסוכר

חג השבועות לפנינו, עוגות ופשטידות הגבינה כבר בתנור. אכילת מוצרי חלב היא המנהג המאפיין ביותר את חג השבועות. אז מה עושים כדי לא להעלות במשקל במהלך החג?


– בפשטידות שונות רצוי לוותר על הבצק הפריך (שרווי בחמאה או בכל שומן אחר). כדאי גם להפחית את מספר החלמונים בפשטידה ובכך לחסוך עוד שומן.
– הפחיתו את אחוז השומן של הגבינות ל-1/2%-5%. בהכנת עוגות גבינה הפחיתו בכמויות הסוכר, החליפו שמנת ביוגורט. העוגה תצא אוורירית ודלת קלוריות.
– הפחיתו את כמות הסוכר במנות עם פירות, מאחר שעיקר מתיקות הפרי מגיע מהסוכר שבו.
– המעיטו ככל הניתן בשתיית קוקטיילים, אלכוהול ומשקאות ממותקים המתווספים לארוחות (בעיקר משקאות המחוזקים בגלידות ובקצפת המכילים כמות קלוריות גדולה).
– הרבו באכילת ירקות טריים, מאודים, מבושלים כתוספת מלאת ויטמינים וטעימה לכל ארוחה , ובכך תרגישו שבעים לאורך זמן רב יותר.
– הקפידו על שתיית מים, סודה וחליטות צמחים. שתייה מרובה תאזן את מידת הרוויה שלנו, תעזור להתגבר על תחושות רעב ותעזור בירידה במשקל.


שי אלנקרי, מאמן כושר אישי, מנהל מקצועי INTERBODY


 

הוסף תגובה