ברוקולי מסייע במלחמה בסרטן

גברים שאוכלים ברוקולי וכרובית יכולים להקטין את הסיכון להתפתחותו של סרטן ערמונית אלים, כך נמצא במחקר חדש. חוקרים מקנדה טוענים שברוקולי, כרובית וכנראה גם תרד הם הטובים ביותר מירקות ירוקים כהים לסיוע לגוף במאבק בסרטן הערמונית. החוקרים בחנו 1,338 חולי סרטן הערמונית. כל אחד מן הנבדקים התבקש למלא שאלון בן 137 סעיפים שבחן הרגלי תזונה ותכיפות השימוש במזונות שונים. במחקר, שהתפרסם בכתב העת של המכון הלאומי לסרטן בארה"ב, נמצא שאכילת פירות וירקות לא היתה כרוכה בהפחתת הסיכון לסרטן הערמונית באופן כללי, אך צריכה מוגברת של ירקות ירוקים כהים, ובמיוחד ברוקולי וכרובית סייעה בהפחתת הסיכון. מסכמים החוקרים: "סרטן ערמונית אלים הוא מסוכן וסיכויי ההחלמה ממנו נמוכים. לכן אם הקשר שזיהינו ימצא כעקבי, יש בידינו אמצעי להפחית את חומרת המחלה על-ידי מניעה ראשונית באמצעות צריכה מוגברת של ברוקולי, כרובית ואולי גם תרד".


עוד על סרטן הערמונית

הוסף תגובה