מרפאות וטרינריות

מרפאות וטרינריות

במובן מסוים, מערכת הבריאות אשר מטפלת בחיות מחמד, מאוד מזכירה את מערכת הבריאות שלנו, זו שמטפלת בבני אדם, עם שינויים מסוימים שנובעים מעצם העובדה שמדובר במערכת פרטית ולא ציבורית.

כשאנחנו זקוקים לרופא, אנחנו הולכים למרפאה ואם יש צורך הוא מפנה אותנו לבית חולים או שאנחנו פונים בעצמנו.
דבר איננו שונה אצל חיות מחמד.

בדרך כלל נלך אל מרפאות וטרינריות ואם יש צורך בטיפול מהותי יותר, אז נפנה אל בית חולים וטרינרי,
שם אפשר למצוא את כל המכשור והאבזור הנדרש לטיפול בבעיות שונות.

יש כאמור מספר הבדלים בין המערכות, אנחנו נהנים מקופות חולים ומהשירות שהן מספקות לנו, המדינה מממנת חלק גדול מהטיפולים ועוד, זאת בזמן שלחיות מחמד אין קופות חולים וכל התשלומים על הטיפולים השונים יוצאים מהכיס שלנו.
ההבדל בין מרפאות וטרינריות לבית חולים וטרינרי מטשטש לא פעם, מאחר ולא מעט בעלי מרפאות מציגים אותן כבית חולים לכל דבר. אך קיימים הבדלים בין השניים ואנחנו יכולים לראות זאת בכל מה שקשור למה שהמקום מציע לנו.
ההבדלים שבין מרפאה לבית חולים וטרינרי
במרפאה וטרינרית, מסיבות כלכליות ומסיבות אחרות, יהיה ניתן לספק שירותים בסיסיים, בין אם זה בדיקות, חיסונים, טיפולי שיניים, בדיקות דם וכדומה. אך בכל מקרה, כל בדיקה, כולל בדיקת דם, תעבור למעבדה שנמצאת בבית חולים ושם יתקבלו התוצאה.
בבית חולים וטרינרי גם יבצעו את שאר הטיפולים הנדרשים, בין אם זה צילומים, בדיקות פנימיות, ניתוחים מסובכים ועוד. יש דברים שגם במרפאות אפשר לבצע, למשל עיקור וסירוס ושורה של ניתוחים בסיסיים, אך דברים מורכבים יועברו אל בית חולים, שם יש יותר מקום, יותר מכשירים וגם ניתן להשאיר את חיית המחמד לזמן השגחה (דבר שמחייב גם ביקורי רופא בלילה), מה שלא אפשרי במרפאה של וטרינר אשר פתוחה בחלק מהיום ולא במשך כל היום.
לסיכום, אם יש בעיה מסוימת עם חיית המחמד שלנו, תחילה נלך למרפאה, אך סביר להניח שאם מדובר על מצב שדורש טיפול משמעותי, הרי שנידרש ללכת אל בית חולים וטרינרי.

הוסף תגובה