רכיב בקקאו מקטין סיכון למחלות

רכיב טבעי המצוי בקקאו, שנקרא אפיקטצין, עשוי לסייע בהקטנת סיכון לארבע בעיות בריאות רציניות, כך נטען במחקר חדש. במחקר, שהתפרסם בכתב העת לכימיה, נטען שרכיב זה יכול לסייע בצמצום הסיכון למחלות לב, שבץ, סוכרת וסרטן. פרופסור נורמן הולנברג מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד ערך את המחקר בקרב אנשי שבט קונה המתגוררים בפנמה, שנוהגים לשתות כ- 40 כוסות קקאו בשבוע. פרופסור הולנברג מצא שבכך הם מקטינים את הסיכון לארבעת בעיות הבריאות ב- 10%. אומר פרופסור הולנברג: "אם ממצאינו חוזים את העתיד, נוכל לומר מבלי להסמיק, שזהו אחד מן המחקרים החשובים בהיסטוריה של הרפואה. כולנו מסכימים כי גילוי הפניצילין ופיתוח חומרי הרדמה הם בעלי חשיבות עצומה, אך אפיקטצין עשוי להביא לחיסולן של ארבע מתוך חמש המחלות השכיחות ביותר בעולם המערבי. כמה חשוב הוא אפיקטצין? לדעתי הוא בעל חשיבות עליונה".

הוסף תגובה