תפוח ביום ירחיק סיכון לסרטן הלבלב

צירופם של מזונות כמו תפוחי עץ, בצלים וברוקולי, במיוחד אם מעשנים, יכול לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן בלבלב. טענה זו נשמעה מפי מדענים בגרמניה ובארה"ב, שערכו את המחקר הראשון בסוגו לבחינת השפעתם של רכיבים המצויים בצמחים על סרטן הלבלב. במחקר שנערך במשך 8 שנים בחנו המדענים את צריכת המזון ובריאותם של 183,518 נבדקים. מסקנתם הייתה שאכילת מזונות שעשירים בפלאבנואידים יכולה להקטין את הסיכון להתפתחות סרטן הלבלב. קוורציטין, המצוי בשפע בתפוחים ובבצלים, נמצא כאחד הפלאבנואידים המועילים ביותר. אחד הממצאים המרכזיים במחקר הראה שמעשנים, בעלי הצריכה הנמוכה ביותר של פלאבנואידים, הם אלה שבקרבם נמצאו הכי הרבה מקרי סרטן הלבלב. המחקר התפרסם בכתב העת האמריקני לאפידמיולוגיה.

הוסף תגובה